Borstverkleining
Borstverkleining

Borstverkleining

Vrouwen die voor deze ingreep kiezen hebben veelal te maken met een te sterk ontwikkelde borsten die klachten van pijn in de nek en schouders kunnen veroorzaken.

Deze operatie, die in de meeste gevallen vergoed wordt door de zorgverzekeraar, resulteert ook gelijk in een correctieve borstlift. Er zijn verschillende technieken voor het uitvoeren van een borstverkleining. Bij jonge vrouwen die nog een gezin gaan vormen wordt in het Dr. Kappel Instituut een speciale techniek toegepast en wordt de operatie zo uitgevoerd dat de melkgangen intact blijven en het geven van borstvoeding mogelijk blijft na de borstverkleining.

De littekens bevinden zich rondom het tepelhof, verticaal aan de onderzijde van de borst en in de plooi onder aan de borst (zgn. ankervormig litteken). Er hoeven geen hechtingen verwijderd te worden, omdat deze vanzelf oplossen en de wonden zijn meestal binnen 2 weken genezen. Bij de borstverkleining worden gedurende enkele dagen wonddrains geplaatst om wondvocht uit het wondgebied af te voeren.

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken