• Ooglidcorrectie voor
  • Ooglidcorrectie na

Ooglidcorrectie

Het Dr. Kappel Instituut is gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Correctie van de bovenoogleden kan nodig zijn wanneer door veroudering een huidplooi van het bovenooglid het zicht gaat belemmeren. Dit kan een moe en zwaar gevoel veroorzaken. De correctie dient zo plaats te vinden dat de oogopslag er natuurlijk uit gaat zien en het gezicht er “opener” uit gaat zien.

Bij een bovenooglidcorrectie wordt na het afmeten en tekenen, de overtollige huid verwijderd. Het litteken komt in de oogplooi te liggen en hoort niet te zien te zijn bij een geopend oog. De operatie duurt 30 tot 45 minuten en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd, na 2 weken mogen er weer contactlenzen worden gedragen en oog make-up worden aangebracht. Na 6 weken kan het vroege resultaat worden beoordeeld, hoewel de echte genezingstijd langer duurt.

Correcties van de onderoogleden

Dit heeft meer om het lijf dan de correctie van de bovenoogleden en duurt anderhalf uur onder plaatselijke verdoving. Deze operatie kan beschouwd worden als een esthetische operatie. De snede wordt geplaatst net onder de onderste rij wimperhaartjes en verloopt verder naar opzij in een schuine lijn. Het uitpuilende vet wordt verplaatst, soms gedeeltelijk verwijderd. Tenslotte wordt de overtollige huid eveneens verwijderd. De hechtingen gaan er na 1 week uit, waarna gestart wordt met spieroefeningen en eventueel lymfedrainage. Het resultaat van een onderooglidcorrectie is het fraaist 3 tot 6 maanden na de operatie.

De onder- en bovenooglidcorrectie worden ook in combinatie met elkaar uitgevoerd en dan duurt de operatie wat langer.

Aanvullende informatie

Het is aan te raden bij de correctie van de oogleden 1 week vooraf Arnica aan te brengen, dit doet de zwelling en de blauwe verkleuring eerder wegtrekken. Bij het beoordelen van de veroudering van de bovenoogleden, dient ook de positie van de wenkbrauwen t.o.v. de wimpers, te worden meegenomen. Het komt regelmatig voor dat eerst de positie van de wenkbrauwen moet worden verbeterd, alvorens een correctie van de bovenoogleden kan worden uitgevoerd.

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken