Buikwandcorrectie
Buik Na

Buik en benen

De plastisch chirurg krijgt, als het om de benen gaat, regelmatig te maken met de vraag de contouren te verbeteren. Doorgaans vindt dat plaats middels liposculpture, waarbij diverse maten canules worden gebruikt om een zo egaal mogelijk resultaat te verkrijgen. Het gebied aan de zijkant van de benen t.h.v. het heupgewricht is samen met het gebied onder de billen de meest geliefde regio voor correctie. Houd er rekening mee dat het dragen van strakke compressiekleding een must is gedurende 8 weken en dit is minstens zo belangrijk als de operatie zelf.

Als aanvullende behandeling om het resultaat te optimaliseren moet gedacht worden aan VelaSmooth behandelingen, of endermologie behandelingen en/of lymfedrainage door huidtherapeute. Naar gelang de uitgebreidheid van de ingreep ben je 1 á 2 weken uit de running. Daarna kun je met de compressiekleding om, alles doen wat je aankan.

Soms is de huid aan de bovenbenen erg verslapt en kun je een beenlift doen, waarbij het litteken zoveel als mogelijk in het lies wordt geplaatst. Dit is weleens nodig na een maagverkleinende operatie.

Operatie aan de benen

Meestal betreft het de liposculpture/liposuctie. Hierbij wordt er eerst speciaal vocht ingespoten in het te behandelen gebied, om het vetweefsel en de bijbehorende bloedvaten voor te bereiden op de ingreep. Via minimale insteekopeningen wordt met canules van verschillende diktes het vetweefsel weggezogen.

Lees meer

Operatie aan de genitaliën

In het Dr. Kappel Instituut worden alleen de kleine schaamlippen verkleind. Dit kan nodig zijn bij klachten die optreden bij het fietsen, het dragen van strakke kleding of tijdens de geslachtsgemeenschap.

Lees meer

Buikwandcorrectie

Bij een behoorlijke verslapping van de buikwand is een correctie vaak geïndiceerd, omdat het doen van buikgymnastiek dan niet meer helpt. Bij deze operatie wordt de overtollige huid met het bijbehorende onderhuidse vetweefsel verwijderd.

Lees meer

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken