Borstreconstructie - Side afbeelding

  • Borstreconstructie (Voor)
  • Borstreconstructie (Na)

Reconstructieve borstchirurgie

Dit is mogelijk na borstamputatie. Het kan worden bewerkstelligd door het plaatsen van een borstprothese (Siliconen-gel of de Monobloc Hydrogel) onder de borstspier direct na de amputatie via een tussenstap met een tissue-expander.

Tegenwoordig biedt het dr. Kappel Instituut ook de mogelijkheid van borstreconstructie met gebruikmaking van lichaamseigen vetweefsel. Om te bereiken dat veel van dit vetweefsel overleeft, wordt het eerst gecentrifugeerd. Om het rendement verder te verhogen, is het dragen van een zuigsysteem nuttig. Daardoor ontstaan extra bloedvaten die het vetweefsel beter in leven houden. Bekend is het BRAVA-systeem, maar er zijn ook andere merken in omloop.

Brava Systeem

Het vullen van de borsten met eigen vetweefsel (lipofilling) ter vergroting, wordt al jaren met wisselend resultaat toegepast. Met de invoering van het Brava-systeem is deze methode verfijnd en is het rendement van de behandeling groter geworden. Er kan meer vetweefsel worden ingespoten, en meer ervan blijft leven. Het principe van deze methode is dat gedurende enkele weken een uitwendige zuigcup wordt gedragen, als BH in een hempje. Deze cup zorgt ervoor dat het weefsel zich gaat "openen" en dat er meer bloedvaten in het gebied ontstaan. Dit is een fantastische voorbereiding op het inspuiten van vetweefsel, dat elders aan het lichaam wordt weggezogen.

Deze methode is geschikt voor borstvergroting, maar vooral voor borstreconstructie. Het is ideaal voor sterk misvormde borsten na borstsparende operaties, of bestraling of na verwijdering van borstprothesen. Hier treft u enkele foto's van deze methode om u een idee te geven.

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken