• Borstverkleining
  • Borstverkleining

Borstverkleining

Dit wordt meestal uitgevoerd bij vrouwen, maar mannen kunnen ook baat hebben bij deze ingreep door bijvoorbeeld een verslapping van dit gebied na een forse gewichtsafname. Vrouwen die voor deze ingreep kiezen hebben veelal te maken met een te sterk ontwikkelde borsten die klachten van pijn in de nek en schouders veroorzaken.

Deze operatie, die in de meeste gevallen vergoed wordt door de zorgverzekeraar, resulteert ook gelijk in een correctieve borstlift. Er zijn verschillende technieken voor het uitvoeren van een borstverkleining. Bij jonge vrouwen die nog een gezin gaan vormen wordt de operatie zo uitgevoerd dat de melkgangen intact blijven en het geven van borstvoeding mogelijk blijft na de borstverkleining.

De littekens bevinden zich rondom het tepelhof, verticaal over de onderzijde van de borst en in de plooi onder aan de borst. Er hoeven geen hechtingen verwijderd te worden omdat deze vanzelf oplossen en de wonden zijn meestal binnen 2 weken genezen. Bij de borstverkleining worden gedurende enkele dagen een wonddrain geplaatst om bloed en wondvocht uit het wondgebied af te voeren.

Hieronder worden enkele voor en na foto’s van weergegeven van enkele patienten. Er zit ongeveer 3 maanden tussen de voor en na foto.

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken