• Borstvergroting voor
  • Borstvergroting Na

Borstvergroting

Borsten zijn een belangrijk lichaamsonderdeel van het ‘vrouw-zijn’. Het is daarom ook te begrijpen dat dit onderwerp veel vrouwen bezighoudt. Zoals er verschillende redenen zijn voor vrouwen om een borstvergroting te overwegen, zo zijn er ook verschillende methodes en protheses. Een bekende methode is door het plaatsen van een borst prothese.

In het Dr. Kappel instituut wordt exclusief gewerkt met de Monobloc Hydrogel bortsprothese. Deze heeft een veilige vulling van 97% fysiologische zoutoplossing en 3% cellulose. De omhulling is een siliconen elastomeer en omdat dit verrubberd is, is het neutraal

Het plaatsen van de prothese kan zowel voor of achter de borstspier. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Doorgaans geeft plaatsing op de spier een natuurlijker uitziende borst, maar als de bedekking te dun is, of bij een reconstructie na borstamputatie, dan kan er worden uitgeweken naar plaatsing achter de borstspier of door het opvullen van de bedekkende laag met lipofilling. Een andere manier om de borsten te vergroten is d.m.v. het vullen met eigen vetweefsel, al dan niet in combinatie met een zuig cup (lees verder bij borstreconstructie).

De nadelen van plaatsing achter de spier zijn dat de borstspier de prothese “meeneemt” in de bewegelijkheid en dat ziet er p z’n zachts gezegd nogal vreemd uit. De spier gaat na te zijn losgemaakt ook sterk in dikte en kwaliteit achteruit. Bij een eventuele explantatie van een siliconen prothese, kan het kapsel bij plaatsing geheel of gedeeltelijk achter de spier, veelal niet geheel worden verwijderd, zonder meer schade aan de spier aan te richten. Bij het verouderen is er een grote kans op een dubbelcontour, door dat de prothese achter de spier hoger blijft zitten, terwijl de borstklier afglijdt van de spier.

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken