• Borst

Borst

Bij het Dr. Kappel instituut kunnen zowel vrouwen als mannen terecht voor operaties aan de borst. Voor de man kunt u bijvoorbeeld denken aan gynaecomastie (uitleg hierover vindt u bij de behandelingen gericht op de borst). Verder kunt u in het Dr. kappel instituut ook terecht als man voor een traditionele borstverkleining. Dit is bijvoorbeeld nodig na een snelle afname van gewicht waardoor de huid is komen te verslappen.

De redenen voor een vrouw om een borst operatie te ondergaan, lopen meer uiteen dan voor de man. Dit heeft te maken met het feit dat borsten zeer divers zijn en in de loop van het leven bepaalde veranderingen kunnen ondergaan. Sommige borsten kunnen bijvoorbeeld te sterk ontwikkeld zijn, waardoor er rugklachten kunnen optreden, of zij kunnen verslappen met het klimmen der jaren. Andere redenen hebben meer te maken met het feit dat borsten ook een belangrijk lichaamsonderdeel zijn voor het algehele gevoel van ‘vrouw-zijn’. Bijvoorbeeld omdat de borst juist onderontwikkeld is of zelfs ontbreekt omdat deze getroffen is door borstkanker. Wat uw reden ook mag zijn, u kunt erop vertrouwen dat u in het Dr. Kappel instituut geniet van jarenlange ervaring en experitise op dit gebied en dat u vooral eerlijke informatie krijgt.

Borstvergroting

Borsten zijn een belangrijk lichaamsonderdeel van het ‘vrouw-zijn’. Het is daarom ook te begrijpen dat dit onderwerp veel vrouwen bezighoudt. Zoals er verschillende redenen zijn voor vrouwen om een borstvergroting te overwegen, zo zijn er ook verschillende methodes en protheses. Een bekende methode is door het plaatsen van een borst prothese.

Lees meer

Borstverkleining

Dit wordt meestal uitgevoerd bij vrouwen, maar mannen kunnen ook baat hebben bij deze ingreep door bijvoorbeeld een verslapping van dit gebied na een forse gewichtsafname. Vrouwen die voor deze ingreep kiezen hebben veelal te maken met een te sterk ontwikkelde borsten die klachten van pijn in de nek en schouders veroorzaken.

Lees meer

Borstlift

Deze operatie wordt uitgevoerd bij een verslapte boezem. Hierbij wordt de overtollige huid verwijderd, waarbij de borstklier geheel intact blijft. Dit resulteert in een algehele versteviging van de borsten. De littekens bevinden zich rondom het tepelhof, verticaal over de borst en in de plooi aan de onderzijde, vergelijkbaar dus met de littekens na een borstverkleining.

Lees meer

Reconstructieve borstchirurgie

Dit is mogelijk na borstamputatie. Het kan worden bewerkstelligd door het plaatsen van een borstprothese (Siliconen-gel of de Monobloc Hydrogel) onder de borstspier direct na de amputatie via een tussenstap met een tissue-expander.

Lees meer

Druk op enter om te zoeken
Druk op enter om te zoeken